Grillezett gomba nyárson

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 1

Grillezett gomba nyárson

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 250 g gomba
  • 60 g vaj
  • 2 g kapor
  • 2 g só
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. Az alaposan megmosott gombákról itasd le a vizet, és húzd nyársra őket. Egy nyársra 3-4 darab kerüljön csak, hogy ne zsúfolódjanak össze a darabok.
  2. A grillt melegítsd elő közepes hőfokra, és amíg melegszik, készítsd elő a vajas fűszeres feltétet.
  3. Ehhez a puha vajat alaposan kavard ki a sóval, apróra vágott kaporral és a zúzott fokhagymával.
  4. Ezt a vajas krémet kend fel a gombás nyársakra, majd tedd fel őket a grillre sülni. 5 percenkénti forgatással süsd a gombákat 10-15 percig, vagy amíg megpuhulnak. Ha maradt még a vajból, sütés közben azt is kend rá a gombára.

Extra tippek:

  • Kapor helyett használhatsz kakukkfüvet is, az is jól megy a gombához.
  • Ha fanyársat használsz, akkor a sütés előtt fél órával áztasd be őket egy tál meleg vízbe, hogy a grillen ne égjenek meg.
  • A fokhagymát lecserélheted fokhagymaporra vagy fokhagymás sóra is.

A grillezhez használj acél dupla nyársakat a biztosabb tartás érdekében.