Előételekhez és esti tévézéshez is jó választás ez a mártgatós, amit ehetsz chipsekhez, pirított naan kenyérhez vagy zöldségekhez.
Grillezett hagyma mártogatós
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk friss kakukkfű
- 120 g krémsajt
- 120 ml tejföl
- 60 ml majonéz
- 2 ek citromlé
- 2 ek Worchestershire szósz
- fél kk só
- negyed kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/alacsony hőfokra.
- Az olajat keverjük el az aprított kakukkfűvel és a borssal.
- Ezzel kenjük le a megtisztított és negyedelt hagymát.
- A hagymát és a fokhagymát (hámozás nélkül) tegyük fel a grillre és süssük 15 percig őket, hogy jól megpuhuljanak és kicsit megpiruljanak.
- Hámozzuk meg a fokhagymát, majd a hagymával együtt tegyük be egy aprítóba és daraboljuk fel.
- Ezután adjuk hozzá a krémsajtot, a tejfölt, a majonézt, a Worchestershire szószt, a citromlét és a sót.
- Dolgozzuk össze az egészet, míg egynemű szószt nem kapunk.
- Tálalhatjuk azonnal, de hűtőben is pihenhet egy kicsit. Akkor még finomabb lesz, ahogy összeérnek az ízek.