Előételekhez és esti tévézéshez is jó választás ez a mártgatós, amit ehetsz chipsekhez, pirított naan kenyérhez vagy zöldségekhez.

Grillezett hagyma mártogatós

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Grillezett hagyma mártogatós

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk friss kakukkfű
  • 120 g krémsajt
  • 120 ml tejföl
  • 60 ml majonéz
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek Worchestershire szósz
  • fél kk só
  • negyed kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/alacsony hőfokra.
  2. Az olajat keverjük el az aprított kakukkfűvel és a borssal.
  3. Ezzel kenjük le a megtisztított és negyedelt hagymát.
  4. A hagymát és a fokhagymát (hámozás nélkül) tegyük fel a grillre és süssük 15 percig őket, hogy jól megpuhuljanak és kicsit megpiruljanak.
  5. Hámozzuk meg a fokhagymát, majd a hagymával együtt tegyük be egy aprítóba és daraboljuk fel.
  6. Ezután adjuk hozzá a krémsajtot, a tejfölt, a majonézt, a Worchestershire szószt, a citromlét és a sót.
  7. Dolgozzuk össze az egészet, míg egynemű szószt nem kapunk.
  8. Tálalhatjuk azonnal, de hűtőben is pihenhet egy kicsit. Akkor még finomabb lesz, ahogy összeérnek az ízek.