A boltok polcain egyre többféle tökkel találkozhatunk. A kis méretű és élénk színű Hokkaido tököt különleges íze miatt érdemes legalább egyszer kipróbálni. Köretnek és esti finomságnak is kitűnő!
Grillezett Hokkaido tök
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db Hokkaido tök
- 1 ek olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk rozmaring
- 1 kk só
- fél kk bors
- negyed kk kakukkfű
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grill 180 fokra.
- Vágjuk fel a tököt, és távolítsuk el a magházat.
- Ezután vágjuk fel kisebb, körülbelül 2 cm-es csíkokra a tököt.
- A tököket olajozzuk be, majd szórjuk meg a fűszerekkel.
- Egy sütőlapra tegyük fel őket és adjuk hozzá a szeletelt fokhagymát is még sütés előtt.
- A grillen, zárt tető alatt süssük a tököket 30 percig, hogy szépen megpuhuljanak és szélek kicsit meg is piruljanak.