A boltok polcain egyre többféle tökkel találkozhatunk. A kis méretű és élénk színű Hokkaido tököt különleges íze miatt érdemes legalább egyszer kipróbálni. Köretnek és esti finomságnak is kitűnő!

Grillezett Hokkaido tök

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Grillezett Hokkaido tök

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db Hokkaido tök
  • 1 ek olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk rozmaring
  • 1 kk só
  • fél kk bors
  • negyed kk kakukkfű

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill 180 fokra.
  2. Vágjuk fel a tököt, és távolítsuk el a magházat.
  3. Ezután vágjuk fel kisebb, körülbelül 2 cm-es csíkokra a tököt.
  4. A tököket olajozzuk be, majd szórjuk meg a fűszerekkel.
  5. Egy sütőlapra tegyük fel őket és adjuk hozzá a szeletelt fokhagymát is még sütés előtt.
  6. A grillen, zárt tető alatt süssük a tököket 30 percig, hogy szépen megpuhuljanak és szélek kicsit meg is piruljanak.