A kelbimbó legyen bármilyen egészséges is, még mindig a mostoha zöldségek közé tartozik, pedig a grillezett változatát gyakran azok is szeretik, akik főzve rá sem bírnak nézni. Tegyen vele egy próbát ön is!

Grillezett kelbimbó

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett kelbimbó

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g kelbimbó
  • 3 ek olívaolaj
  • 60 ml balzsamecet
  • 1 ek méz
  • 1 ek mustár
  • 3 g só
  • 60 g parmezán sajt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. Egy nagyobb tálban keverjük el az olívaolajat, a balzsamecetet, a mézet, a mustárt és a sót.
  3. Ebbe a pácba forgassuk bele a megtisztított kelbimbókat, majd vegyük elő a nyársakat.
  4. Amennyiben fa nyársakat használunk, áztassuk be fél órára meleg vízbe, a fémekkel azonnal dolgozhatunk.
  5. A kelbimbókat húzzuk nyársra, épp hogy összeérjenek a szemek, és grillezzük őket 10 percig. Időnként forgassuk meg a nyársakat, hogy egyenletesen süljenek.
  6. Amikor megpuhult a kelbimbó, szórjuk le parmezán sajttal, és tálalhatjuk is.