A kelbimbó legyen bármilyen egészséges is, még mindig a mostoha zöldségek közé tartozik, pedig a grillezett változatát gyakran azok is szeretik, akik főzve rá sem bírnak nézni. Tegyen vele egy próbát ön is!
Grillezett kelbimbó
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 450 g kelbimbó
- 3 ek olívaolaj
- 60 ml balzsamecet
- 1 ek méz
- 1 ek mustár
- 3 g só
- 60 g parmezán sajt
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Egy nagyobb tálban keverjük el az olívaolajat, a balzsamecetet, a mézet, a mustárt és a sót.
- Ebbe a pácba forgassuk bele a megtisztított kelbimbókat, majd vegyük elő a nyársakat.
- Amennyiben fa nyársakat használunk, áztassuk be fél órára meleg vízbe, a fémekkel azonnal dolgozhatunk.
- A kelbimbókat húzzuk nyársra, épp hogy összeérjenek a szemek, és grillezzük őket 10 percig. Időnként forgassuk meg a nyársakat, hogy egyenletesen süljenek.
- Amikor megpuhult a kelbimbó, szórjuk le parmezán sajttal, és tálalhatjuk is.