A pirított kenyérrel készült saláta önmagában is tökéletes, de köretnek könnyebb húsok mellé is kiváló.
Grillezett kenyérsaláta paradicsommal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 120 g kenyér
- 900 g koktél paradicsom
- 60 ml olívaolaj
- 1 doboz feta sajt
- 1 g só
- 1 g bors
- 1 kisebb db lila hagyma
- fél marék friss bazsalikom
- 2 kk borecet
- 50 g olívabogyó
- 1 konzerv bab
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
- A kenyeret vágjuk fel falatnyi darabokra.
- A kenyeret és a paradicsomot kenjük le olívaolajjal és tegyük fel a grillre a feta sajttal együtt.
- Oldalanként 1-2 perc alatt süssük őket addig, amíg egy kicsit megpirulnak.
- Ezután vegyük le őket a grillről és sózzuk, borsozzuk őket.
- A nagyobb paradicsomokat vágjuk ketté és tegyük egy nagyobb tálba.
- Adjuk hozzá a karikára vágott hagymát, az aprított bazsalikomot és olívabogyót, majd a lecsepegtetett babot.
- Öntsük rá a maradék olívaolajat és ecetet, majd óvatosan jól forgassuk össze. Tálalhatjuk is.