A főtt vagy grillezett kukorica igazi nyári klasszikus. Dobjuk fel egy kicsit a megszokott ízét mentás vajjal és a hűsítő hatás nem marad el.

Grillezett kukorica ízesített vajjal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett kukorica ízesített vajjal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 8 cső kukorica
  • 2 ek vaj
  • 1 kk friss menta
  • 2 kk citromlé
  • fél kk kilantró
  • 2 g só
  • 3 g bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Készítsük el az ízesített vajat. Ehhez keverjük jól össze a vajat a citromlével, a sóval, a borssal, az apróra vágott kilantróval és mentával.
  3. A kukoricát fújjuk le olajjal, majd grillezzük 10 percig, rendszeres forgatás mellett.
  4. A grillről levéve a kukoricát tegyük tányérra, és a még forró zöldséget borítsuk gazdagon vajjal.