Kis előkészítés után már gyorsan megsül ez az egészséges, nyári köret.
Grillezett padlizsán joghurttal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 3 db padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek só
- 80 ml olívaolaj
- 2 marék koriander zöldje
- 3 dl görös joghurt
Elkészítés:
- 2,5 dl meleg vízben oldjuk fel a sót.
- Ezután adjunk még hozzá 1,5 liter vizet.
- A padlizsánnak vágjuk le a végét, majd vágjuk félbe (vagy vékony szeletekre).
- Tegyük a padlizsánt a páclébe és hagyjuk pihenni 30 percig. Időnként mozgassuk át a padlizsánt.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A fokhagymát zúzzuk össze és keverjük el az olívaolajjal.
- A padlizsánokat vegyük ki a vízből, amikor lejárt az idő, és itassuk fel a róluk a felesleges nedvességet.
- Helyezzük őket egy rétegbe egy sütőlapra, kenjük le őket az olajjal és sózzuk meg ízlés szerint.
- Süssük őket 5 percig, hogy majd fordítsuk meg a szeleteket és jöhet egy újabb olajozás és sózás.
- Újabb 5 perc sütés után (vagy amikor már szépen megbarnult mindkét oldal), vegyük le a grillről.
- Joghurttal meglocsolva és a koriander zöldjével megszórva tálaljuk.