Egy japán fajtából készül a legjobb grill paprika.

Grillezett paprika

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Grillezett paprika

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 20 db shishito paprika
  • 1 kk tengeri só
  • 2 g bors
  • 2 g chili paprika
  • fél dl szaké

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Húzzuk dupla nyársra a paprikákat ötös csoportokban.
  3. Egy kisebb tálkában keverjük össze a sót, a chilivel és a borssal, majd tegyük félre egyelőre.
  4. Tegyük fel a nyársakat a grillre és 2-3 percig grillezzük őket.
  5. Amikor lejárt az idő, kenjük le szakéval a paprikákat, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel.
  6. Süssük újabb 2 percig és már el is készült a tökéletes előétel. Még melegen tálaljuk.