Egy egyszerű, de mégis ízletes fűszerezésű leves lesz ebből a receptből, amit a füstös aroma tesz felejthetetlenné.

Grillezett paradicsomleves

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 2

Grillezett paradicsomleves

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db paradicsom
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 g só
  • 1 gg bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél db hagyma
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 100 ml paradicsomüré
  • 7 dl zöldség alaplé

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a paradicsomokat, és vágjuk fel négybe (a csumát távolítsuk el).
  2. Két evőkanál olajat oszlassunk el a paradicsomokon, amiket sózzunk és borsozzunk is, majd tegyük fel őket a magas hőfokra előmelegített grillre.
  3. 3-5 perc alatt pirítsuk meg jól a paradicsomokat, majd vegyük le őket a grillről és tegyük egy aprítóba.
  4. Amíg hűl a paradicsom, a maradék olajon karamellizáljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd ezt is tegyük a mixerbe.
  5. Adjuk a keverékhez a paradicsompürét, majd keverjük addig, amíg egynemű nem lesz a leves alap.
  6. Töltsük vissza egy nagyobb edénybe az alapot, majd adjuk hozzá a zöldséglét és az apróra vágott bazsalikomot is.
  7. Forraljuk fel a levest, utóízesítsük sóval, borssal, és főzzük 20 percig, hogy összeérjenek az ízek. Azonnal tálalható.