Egy egyszerű, de mégis ízletes fűszerezésű leves lesz ebből a receptből, amit a füstös aroma tesz felejthetetlenné.
Grillezett paradicsomleves
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 6 db paradicsom
- 4 ek olívaolaj
- 2 g só
- 1 gg bors
- 1 gerezd fokhagyma
- fél db hagyma
- 1 marék friss bazsalikom
- 100 ml paradicsomüré
- 7 dl zöldség alaplé
Elkészítés:
- Mossuk meg a paradicsomokat, és vágjuk fel négybe (a csumát távolítsuk el).
- Két evőkanál olajat oszlassunk el a paradicsomokon, amiket sózzunk és borsozzunk is, majd tegyük fel őket a magas hőfokra előmelegített grillre.
- 3-5 perc alatt pirítsuk meg jól a paradicsomokat, majd vegyük le őket a grillről és tegyük egy aprítóba.
- Amíg hűl a paradicsom, a maradék olajon karamellizáljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd ezt is tegyük a mixerbe.
- Adjuk a keverékhez a paradicsompürét, majd keverjük addig, amíg egynemű nem lesz a leves alap.
- Töltsük vissza egy nagyobb edénybe az alapot, majd adjuk hozzá a zöldséglét és az apróra vágott bazsalikomot is.
- Forraljuk fel a levest, utóízesítsük sóval, borssal, és főzzük 20 percig, hogy összeérjenek az ízek. Azonnal tálalható.