Lassan beköszönnek a boltok polcaira a tavaszi zöldségek, egyre nagyobb választékot kínálva a köretek terén. Most egy olyan retek salátával jelentkezünk, ami bármilyen grillhús mellett megállja a helyét!
Grillezett retek rozmaringos vajjal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 3 csokor retek
- 100 g vaj
- 3 ek tejszín
- 1 ek citromlé
- 1 kk rozmaring
- 1 kk só
- 2 marék zöld saláta mix
Elkészítés:
- Egy kisebb edényben (akár az oldalégőn, akár a rácsokon) olvasszuk fel a vaj felét, majd pirítsuk 3-5 percig. Ezután vegyük le grillről és hagyjuk kihűlni.
- A megbarnított vajat keverjük el a maradék vajjal, a tejszínnek, a citromlével, a rozmaringgal és a sózzuk ízlés szerint. Jól dolgozzuk össze a vajas szószt, és tegyük kicsit félre.
- A megtisztított és grillezéshez előkészített retkekre locsoljunk két kanálnyi vajas szószt, és forgassuk össze, hogy mindenhol bevonja a vaj a retket.
- Ezután mehet is fel a grillre a retek egy zöldségkosárban, körülbelül 5 percre. Amikor már enyhén megkapta a tűz a retket, vegyük le őket és tegyük egy nagyobb tálba, amit a tálaláshoz használhatunk.
- A retek mellé szórjuk a saláta mixet, és forgassuk össze jó alaposan. Egy kevés sóval és a maradék vajjal kínáljuk.
- Nagyon finom vele a fokhagymás kenyér vagy a natúr csirkemell, esetleg lazac.