A grillezett padlizsán puha, de enyhén füstös íze tökéletes harmóniában áll a lágy, de karakteres ízű sajttal. Izgalmas párosítás egytálételnek vagy akár köretnek.

Grillezett sajtos padlizsán

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett sajtos padlizsán

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 4 db paradicsom
  • 1 ek olívaolaj
  • fél kk só
  • 80 ml olívaolaj
  • 1 db chili
  • 1 ek friss bazsalikom
  • 170 g fontina sajt
  • 80 g olívabogyó

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. A padlizsánt és paradicsomokat karikázzuk fel vastag szeletekre, majd kenjük le őket az olívaolajjal és sózzuk meg őket. A padlizsánt meg is hámozhatjuk a gyorsabb sülés érdekében.
  3. Ezután mehetnek is fel a grillre sülni, amíg meg nem puhulnak.
  4. Oldalanként legalább 4-5 percet adjunk a padlizsánnak. A paradicsomnak a fele is elég.
  5.  
  6. Egy tálkában keverjük össze az apróra vágott olívabogyót és a szintén aprított friss bazsalikomot.
  7. Egy öntöttvas edénybe fektessük le a padlizsánokat egymás mellé úgy, hogy a szeletek egy kicsit átfedjék egymást.
  8. Erre rétegezzük a paradicsomot, majd jöhet rá az olívás bazsalikom.
  9. Végül a vékony szeletekre vágott sajtot tegyük a tetejére. (Ha kisebb edényt használunk, akkor addig rétegezzük az alapanyagokat, amíg el nem fogynak, de mindenképpen a sajttal zárjuk a sort.)
  10.  
  11. Tegyük az edényt a grillre és süssük 15 percig, amíg a sajt teljesen el nem olvad és az ízek összeérnek.
  12. Tálalás előtt pihentessük egy keveset, majd kenyérrel vagy grillezett hússal kínáljuk.