Grillezett spárga

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett spárga

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 900 g spárga
  • 5 g só
  • 3 g bors
  • 15 ml olívaolaj
  • 30 ml balzsamecet
  • 12 szelet prosciutto sonka

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra (körülbelül 10 perc).
  2. A spárgákat öblítsd le hideg vízzel, és távolítsd el a fás végeket.
  3. Olívaolajjal kend le a spárgákat, és süsd őket 8 percig. Egyszer fordítsd meg őket.
  4. A grillről levéve fűszerezd a spárgákat.
  5. Közben a prosciutto sonkákat hosszában vágd ketté, és mindegyik spárga köré tekerj egy szeletet.
  6. Tálalás után locsold meg a kész köretet egy kis balzsamecettel.

Extra tippek:

  • A fás részek eltávolításához a spárgát (a vége felé) kezd el meghajlítani, a feszítéstől a szál eltörik, mégpedig pont ott, ahol a fás rész véget ér. Ezután már használhatod a spárgát.
  • A sonka helyett használhatsz bacont is, de ebben az esetben pirítsd meg azt is a spárgával együtt. Még sütés előtt tekerd be a spárgákat és hagyd el a sót is. A bacon önmagában is elég sós.