Önmagában, de grillezett zöldségek közé keverve is nagyon finom ez a könnyű, de mégis karakteres tofu.

Grillezett tofu thai fűszerezéssel

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett tofu thai fűszerezéssel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 250 g tofu
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 szál koriander
  • 1,5 ek cukor
  • 5 g fehér bors
  • 2,5 g őrölt koriander
  • 15 ml halszósz
  • 5 ml szójaszósz
  • 1 szál citromfű

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra és készüljünk két zónás grillezésre.
  2. Közben a fokhagymát, a friss és az őrölt koriandert, a cukrot,  a borsot, a halszószt, a szójaszószt és a citromfüvet tegyük egy aprítóba és dolgozzuk össze, amíg egy sűrűbb pasztát nem kapunk.
  3. A tofut vágjuk fel a kívánt formára (szeletekre, csíkokra vagy kockákra) és egy súllyal nyomtassuk le, hogy minél több nedvesség távozzon belőle.
  4. Ezután a pasztával kenjük le bőségesen a tofukat, majd tegyük fel a grillre.
  5. A tofu alatti részen vegyük alacsonyra a hőfokot, és zárt tető alatt hagyjuk 20 percig sülni.
  6. Félidőben fordítsuk meg a tofukat. Ha szeretnénk szép grilljeleket rá, akkor minden oldal sütésénél a félidőben (5 perc után) fordítsuk el 90 fokkal a tofut, hogy  grilljelek keresztezzék egymást.
  7. Rizzsel és pirított zöldségekkel is kínálhatjuk.