Önmagában, de grillezett zöldségek közé keverve is nagyon finom ez a könnyű, de mégis karakteres tofu.
Grillezett tofu thai fűszerezéssel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 250 g tofu
- 3 gerezd fokhagyma
- 6 szál koriander
- 1,5 ek cukor
- 5 g fehér bors
- 2,5 g őrölt koriander
- 15 ml halszósz
- 5 ml szójaszósz
- 1 szál citromfű
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra és készüljünk két zónás grillezésre.
- Közben a fokhagymát, a friss és az őrölt koriandert, a cukrot, a borsot, a halszószt, a szójaszószt és a citromfüvet tegyük egy aprítóba és dolgozzuk össze, amíg egy sűrűbb pasztát nem kapunk.
- A tofut vágjuk fel a kívánt formára (szeletekre, csíkokra vagy kockákra) és egy súllyal nyomtassuk le, hogy minél több nedvesség távozzon belőle.
- Ezután a pasztával kenjük le bőségesen a tofukat, majd tegyük fel a grillre.
- A tofu alatti részen vegyük alacsonyra a hőfokot, és zárt tető alatt hagyjuk 20 percig sülni.
- Félidőben fordítsuk meg a tofukat. Ha szeretnénk szép grilljeleket rá, akkor minden oldal sütésénél a félidőben (5 perc után) fordítsuk el 90 fokkal a tofut, hogy grilljelek keresztezzék egymást.
- Rizzsel és pirított zöldségekkel is kínálhatjuk.