Az őszi/téli zöldségek közül a cukkini az egyik legjobban variálható. Annyi eltérő étel készülhet belőle, hogy több kiló is gond nélkül elfogy. Most jöjjön egy nagyon finom, sajtos változat.
Grillezett töltött cukkini
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db cukkini
- 5 kk olívaolaj
- 1 db lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zacskó mozzarella
- fél kk só
- 3 ek parmezán sajt
- 100 g zsemlemorzsa
- 50 g olívabogyó
Elkészítés:
- A cukkiniket mossuk meg, majd vágjuk félbe őket hosszában. A közepét vájjuk ki, hogy egy kis üreg maradjon a helyén, ahova a tölteléket betesszük.
- A cukkiniket kenjük le olívaolajjal.
- A kivájt részeket ne dobjuk el, hanem tegyük őket félre.
- A megmaradt olajat hevítsük fel egy serpenyőben, és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Majd adjuk hozzá a cukkini kivájt részét.
- Egy perc főzés után adjuk hozzá a keverékhez a zsemlemorzsát és, és pirulásig (kb. 2 perc) süssük.
- Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a reszelt mozzarellát, aprított olívabogyót és a sót. Jól dolgozzuk össze a keveréket.
- Ezt végül töltsük bele a cukkini csónakokba, majd szórjuk meg a parmezán sajttal.
- Közepes hőfokra előmelegített grillen 8-10 perc alatt süssük készre a töltött, sajtos cukkiniket.