Az őszi/téli zöldségek közül a cukkini az egyik legjobban variálható. Annyi eltérő étel készülhet belőle, hogy több kiló is gond nélkül elfogy. Most jöjjön egy nagyon finom, sajtos változat.

Grillezett töltött cukkini

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Grillezett töltött cukkini

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db cukkini
  • 5 kk olívaolaj
  • 1 db lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó mozzarella
  • fél kk só
  • 3 ek parmezán sajt
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 50 g olívabogyó

Elkészítés:

  1. A cukkiniket mossuk meg, majd vágjuk félbe őket hosszában. A közepét vájjuk ki, hogy egy kis üreg maradjon a helyén, ahova a tölteléket betesszük.
  2. A cukkiniket kenjük le olívaolajjal.
  3. A kivájt részeket ne dobjuk el, hanem tegyük őket félre.
  4. A megmaradt olajat hevítsük fel egy serpenyőben, és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Majd adjuk hozzá a cukkini kivájt részét.
  5. Egy perc főzés után adjuk hozzá a keverékhez a zsemlemorzsát és, és pirulásig (kb. 2 perc) süssük.
  6. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a reszelt mozzarellát, aprított olívabogyót és a sót. Jól dolgozzuk össze a keveréket.
  7. Ezt végül töltsük bele a cukkini csónakokba, majd szórjuk meg a parmezán sajttal.
  8. Közepes hőfokra előmelegített grillen 8-10 perc alatt süssük készre a töltött, sajtos cukkiniket.