Laktató és izgalmas köret portobello gombából. Akár hús nélküli főételnek is tálalható rizzsel, krumplival.
Grilleztett portobello gomba
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db portobello gomba
- 120 ml olasz saláta öntet
- 8 szelet mozzarella
- fél kk oregano
- fél kk bazsalikom
- 1 db sült paprika
- 200 ml marinara szósz
Elkészítés:
- A gombákat tegyük egy zárható zacskóba, majd öntsük rá a saláta öntetet és lezárva pihentessük 15 percig.
- Melegítsük elő a grillt köezeps/magas hőfokra.
- Melegítsük fel a marinara szószt és tartsuk is melegen.
- Tegyük fel a grillre a gombát és süssük oldalanként 7-10 percig.
- Végül vegyünk elő egy mélyebb tálat. Öntsük bele a marinara szósz felét. Erre tegyük fel a gombát, arra a paprikát.
- Erre jöhet a szósz másik fele, a sajt és a fűszerek.
- Süssük még 3-5 percig, hogy összemelegedjen a fogás és a sajt elolvadjon.