Laktató és izgalmas köret portobello gombából. Akár hús nélküli főételnek is tálalható rizzsel, krumplival.

Grilleztett portobello gomba

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 3

Grilleztett portobello gomba

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db portobello gomba
  • 120 ml olasz saláta öntet
  • 8 szelet mozzarella
  • fél kk oregano
  • fél kk bazsalikom
  • 1 db sült paprika
  • 200 ml marinara szósz

Elkészítés:

  1. A gombákat tegyük egy zárható zacskóba, majd öntsük rá a saláta öntetet és lezárva pihentessük 15 percig.
  2. Melegítsük elő a grillt köezeps/magas hőfokra.
  3. Melegítsük fel a marinara szószt és tartsuk is melegen.
  4. Tegyük fel a grillre a gombát és süssük oldalanként 7-10 percig.
  5. Végül vegyünk elő egy mélyebb tálat. Öntsük bele a marinara szósz felét. Erre tegyük fel a gombát, arra a paprikát.
  6. Erre jöhet a szósz másik fele, a sajt és a fűszerek.
  7. Süssük még 3-5 percig, hogy összemelegedjen a fogás és a sajt elolvadjon.