Padlizsános vendégváró falatok lazaccal. Látványos és finom előétel partikhoz.
Lazacos padlizsán falatkák
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 2 db mozzarella
- 16 levél friss bazsalikom
- 4 szelet füstölt lazac
- 1 ek pirított szezámmag
- 1 kk kakukkfű
- 2 ek pirított pisztácia
- 1 kk Madras curry
- 2 kk ras el hanout fűszerkeverék
- 1 kk szezámsó
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt.
- A szezámsót, a pisztáciát, a szezámmagot, a kakukkfüvet, a curryt és a fűszerkeveréket egy aprítóban dolgozzuk össze.
- A padlizsánt vágjuk 8 szeletre és tegyük fel a forró grillre.
- Pirítsuk az egyik oldalukat pár percig, majd fordítsuk meg őket.
- Ekkor tegyünk rájuk egy-egy szelet mozzarellát, majd jöhet a fűszer és a friss bazsalikom.
- A tetejére kerüljön a füstölt lazacból egy kevés.
- Amikor a sajt elolvadt, vegyük le az apró tortácskákat és tálaljuk még melegen.