Narancsmázas sült répa mentával

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Narancsmázas sült répa mentával

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 450 g répa
  • 25 g gyömbér reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db salottahagyma
  • 1 marék friss menta
  • 4 ek méz
  • 2 ek olaj
  • 2 dl narancslé
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

  1. A közepesen meleg grillre jöhet egy serpenyő, amiben hevítsd fel az olajat.
  2. Ezután jöhet bele a nagyobb hasábokra vágott répa, még ízesítők nélkül. Körülbelül három perc alatt elkezd halványan barnulni a répa. Hogy egyenletesen süljön, időnként rázd meg a serpenyőt.
  3. Jöhet a többi hozzávaló: a bors, a reszelt gyömbér, az apróra vágott hagyma, a zúzott fokhagyma.
  4. Párszor átkeverve a zöldséget a hagyma puhulásáig párold az összetevőket. (5-7 perc.)
  5. Ekkor öntsd rá a keverékre a kissé megmelegített méz, narancslé, szójaszósz és víz elegyét.
  6. Fedd le a zöldséget zsírpapírral és lassú tűzön, időnként átkeverve, süsd addig, amíg a répa megpuhul és a folyadékok mázat képeznek rajta. (30-40 perc.)
  7. Amikor elkészült az étel, jöhet rá az apróra vágott mentalevél.

Extra tippek:

  • Időmegtakarítás és íz szempontjából is az a legideálisabb, ha bébirépákkal dolgozol, akár előrecsomagolt változattal is.
  • A sót csak a legvégén add hozzá kóstolás után, ha azt érzenéd, hogy szójaszósz önmagában nem volt elég, különben könnyen túlsózhatod az ételt.