Egyszerű desszert édesburgonyából és pillecukorból, ami szinte magától elkészül a grillen.

Pillecukorral töltött édesburgonya

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: 2

Pillecukorral töltött édesburgonya

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db édesburgonya
  • 6 kk vaj
  • 120 g barna cukor
  • 4 kk őrölt fahéj
  • 50 g pekándió
  • 2 marék mini pillecukor

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Az édesburgonyákat egyesével csomagoljuk alufóliába és tegyük fel a grillre, 1 órára vagy amíg megpuhul. (Ennek ideje, az édesburgonyák méretétől függően, változhat.)
  3. Amikor elkészült, vegyük le a grillről. Óvatosan nyissuk szét a csomagokat és az édesburgonyát vágjuk be bátran középen.
  4. Kicsit nyissuk szét és csináljunk egy zsebet, amelyeket töltsünk megy 1 kiskanálnyi vajjal, 20 g cukorral, fahéjjal, a darabolt pekán dióval és a mini pillecukorral.
  5. Tegyük vissza a grillre és zárt tető alatt még pirítsuk 5 percig, hogy a vaj, a cukor és a pillecukor is megolvadhasson.