Ratatouille nyárson

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Ratatouille nyárson

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 75 ml olívaolaj
  • 30 ml borecet
  • 15 ml paradicsomlé
  • 5 ml tabasco szósz
  • 8 g oregánó
  • 4 g kakukkfű
  • 5 g só
  • 4 g bors
  • 6 db koktélparadicsom
  • 1 db padlizsán
  • 2 db paprika
  • 1 db cukkini
  • 1 db lilahagyma

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Ha bambusz nyársakat használsz, akkor áztasd be őket meleg vízbe, legalább fél órára.
  3. Közben készítsd el egy öntetet a zöldségnyárshoz. Ehhez az olajat, az ecetet, a paradicsomlét, a tabasco szószt és a fűszereket keverd el.
  4. Készítsd elő a zöldségeket. Mindent moss meg, a hagymát, a paprikákat, a cukkinit és a padlizsánt vágd fel falatnyi darabokra.
  5. Az előkészített nyársra húzd fel a zöldségeket különböző variációkban, majd öntsd le a páccal.
  6. Minden nyársat süss 4-6 percig. Félidőben fordítsd meg egyszer őket és locsolj rá még egy kis páclét.

Extra tippek:

  • Az páclé felvitelét megoldhatod ecsettel, de ha az edény fölött végzed a műveletet, akkor egy kanállal is ráöntheted a pácot a nyársakra.
  • Nem forognak olyan könnyen a zöldségek, ha felfűzéskor összeérinted őket. Ne túl szorosan, épp csak annyira, hogy egymáshoz érjenek.