A grillezett spárga rengeteg ételhez passzol köretként, ráadásul elég látványos ahhoz, hogy egy ünnepi fogást is feldobjon.
Sonkába tekert spárga
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 450 g spárga
- 170 g prosciutto sonka
- 230 g zöldfűszeres krémsajt
- 2 ek olívaolaj
- 2 g só
- 2 g bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 205°C-ra.
- A spárgának vágjuk le a fás végeit, majd terítsük ki egy serpenyőbe.
- Locsoljuk rá az olajat, sózzuk és borsozzuk. Dolgozzuk jól össze, hogy a spárga minden részét befedje az olaj.
- Terítsünk ki egy sonkaszeletet, kenjük meg sajtkrémmel, majd helyezzünk rá három szál spárgát. Szorosan tekerjük fel és tegyük vissza az enyhén olajos sütőlapra/serpenyőre.
- Minden sonkát töltsünk be, és spárgák között egy kis helyet hagyva rendezzük el a rőzsehalmokat.
- Tegyük a grillre a sütőlapot és 6-8 perc alatt, egyszeri forgatással, süssük készre a finom és látványos köretet.