Elegáns köret a klasszikus olasz triumvirátussal: paradicsom, mozzarella, bazsalikom!

Sült paradicsom mozzarellával

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Sült paradicsom mozzarellával

írta: OFYR Magyarország

Hozzávalók:

  • 3 db paradicsom
  • 2 db bivaly mozzarella
  • 6 kk pesztó
  • 18 levél bazsalikom
  • ízlés szerint olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt!
  2. Mossuk meg a paradicsomokat és vágjuk őket félbe.
  3. A belső, magos részt vegyük ki és fűszerezzük belülről sóval, borssal.
  4. A mélyedésekbe tegyünk 3 bazsalikomlevelet, locsoljuk meg olívaolajjal.
  5. Jöhet egy kevés pesztó és a sajt, majd a tetejére egy kis só, bors és pesztó ízesítésnek.
  6. Süssük a paradicsomokat 10 percig, amíg szépen megsül és a sajt is megolvad.

+ 1 ízlés szerint gazdagítható a töltelék sonkával, baconnel, esetleg füstölt lazaccal!