Elegáns köret a klasszikus olasz triumvirátussal: paradicsom, mozzarella, bazsalikom!
Sült paradicsom mozzarellával
írta: OFYR Magyarország
Hozzávalók:
- 3 db paradicsom
- 2 db bivaly mozzarella
- 6 kk pesztó
- 18 levél bazsalikom
- ízlés szerint olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt!
- Mossuk meg a paradicsomokat és vágjuk őket félbe.
- A belső, magos részt vegyük ki és fűszerezzük belülről sóval, borssal.
- A mélyedésekbe tegyünk 3 bazsalikomlevelet, locsoljuk meg olívaolajjal.
- Jöhet egy kevés pesztó és a sajt, majd a tetejére egy kis só, bors és pesztó ízesítésnek.
- Süssük a paradicsomokat 10 percig, amíg szépen megsül és a sajt is megolvad.
+ 1 ízlés szerint gazdagítható a töltelék sonkával, baconnel, esetleg füstölt lazaccal!