Augusztus végén már a nyarat siratjuk, pedig még nincs vége a kerti szezonnak. Borbás Marcsi még mindig ültet új finomságokat és a grillen is készülnek a zöldséges ételek. Ezúttal egy saslik, ehető virágba töltött krémsajttal.


Zöldséges saslik ehető virágba töltött krémmel

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Zöldséges saslik ehető virágba töltött krémmel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db patiszon
  • 1 db sárga cukkini
  • 1 marék zöld bab
  • 2 db lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g bacon
  • 250 g cottage cheese
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 ek olaj
  • 3 g só
  • 2 g bors
  • 10 db ehető virágok

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A zöld babot forrásban lévő sós vízben főzzük 5 percig.
  3. A patiszont, a cukkinit és a hagymát vágjuk fel falatnyi darabokra.
  4. Húzzuk nyársra a felaprított zöldségeket és a bacont felváltva, hogy olyan saslik szülessen, amin mindent szeretünk.
  5. Olajozzuk és sózzuk a nyársat, majd mehet is a grillre sülni. A zöldségek puhulásáig süssük, körülbelül 30 percig.
  6. Közben a cottage cheese-t (használhatunk túrót is) keverjük össze az aprított petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, majd töltsük ehető virágokba, mint a mályva és a sarkantyúka.