3 tipp a kényelmes teraszhoz

Egy átalakítás mindig izgalmas és kihívásokkal teli. A számtalan lehetőség közül azonban nem is olyan egyszerű kiválasztani azt, ami a kényelmes élettérhez szükséges. Erre a három dologra mindenképpen figyelj, hogy örömmel a végeredmény megelégedettségedre szolgáljon!


1. Esztétikum

Az igényeidhez igazodó terasz vagy kert kialakítása előtt gondold át, hogy mire és milyen körülmények között szeretnéd használni elsősorban a teret. Ehhez mérten kell aztán a bútorokat kiválasztanod. Játssz bátran a színekkel, formákkal és fazonokkal, de arra ügyelj, hogy a kép egységes maradjon. Legyen egy vezérelem (forma, szín vagy anyag), ami alapján kiválasztod az egymással harmonizáló darabokat. A túl sok szín és anyag eklektikus, vibráló hatása gátja lehet a kényelmes pihenésnek. A design daraboknál részesítsd előnyben a klasszikusabb, időtálló darabokat, hogy ne kelljen lecserélni a bútort csak azért, mert már nem tetszik a megjelenése!

2. Arányok

A térre gondolj úgy, mint egy szobára, és ennek függvényében helyezd el a bútorokat. Ne zsúfold túl a teret és ha több funkciót szeretnél adni a terasznak, akkor különítsd el a részeket. Növényekkel, burkolati elemekkel vagy csak eltérő szín és formavilágú bútorokkal. Ha szeretnél grillező, napozó és olvasósarkot is, akkor bizonyosodj meg róla, hogy elég tér áll a rendelkezésedre ehhez. Az egymásba lógó funkciók vagy túl közeli bútorok rendezetlen hatást keltenek és akadályozzák a zavartalan pihenést!

3. Puha anyagok

A jól átlátható, letisztult és egymással harmonizáló bútorok egy kellemes teret hoznak létre, ahol a kikapcsolódásra tudsz koncentrálni. De ahhoz, hogy ne csak az elméd, hanem a tested is megpihenjen, kellenek a kényelmes és puha tapintású anyagok, amelyek az otthonosság érzetét adják. A nappali bútorokat idéző vastag szivacsos bútorok szerencsére egyre nagyobb választékban elérhetőek kültéri változatban is. A gyorsan száradó szivacsok és vízlepergető szövetek segítségével nem árt majd a bútoroknak az eső, a pára vagy a napsütés sem.

A GardenTrend és a Spatrend kínálatában bőven találsz ilyen bútorokat, amelyek esztétikus és kényelmes kiegészítői lesznek a teraszodnak. A vízlepergető anyaguknak köszönhetően karbantartásuk egyszerű és egész évben élvezheted a kerted adta örömöket.

Merülj el a kínálatban és ha elakadnál, akkor a Spatrend szakértői segítenek a számodra ideális darabok és elrendezés kiválasztásában!