Modern és élhető kültér kis teraszon is

Egy kisebb méretű, szabálytalan formájú vagy aszimmetrikus elrendezésű teraszt berendezni mindig kihívás. Ugyanakkor egy izgalmas kihívás, ahogy azt a SpaTrend Wellness és Életmód Magazin műsorában láthatjuk. A harmadik éved ötödik epizódjában egy városi teraszból lesz az otthoni kikapcsolódás fellegvára!


A fél órás magazin műsor ötödik epizódjában egy városi erkély kap új bútorokat a grillezés, a pihenés, a társasági élet és a wellness jegyében. Az L alakban elhelyezkedő hosszúkás, de keskeny terasz jól példázza azokat a nehézségeket, amelyekkel a rendhagyó terek berendezésekor nézünk szembe. A videóból kiderül hogyan lehet több funkciót ötvözni a kis térben, miért jó ötlet a rakásolható székek választása és miként lehet wellness oázist létre hozni a lakópark teraszán!

A műsorban megjelenő Softub jakuzzi könnyű mozgathatóságával lett a városi masszázsmedence rajongók kedvence. A csekély tömegű és így erkélyre is telepíthető medence puha anyaga és kör alakú kialakítása miatt gurítható, átfér az ajtókon és még a liftbe is berakható. Működtetéséhez elég egyetlen konnektor, ahova csak be kell dugni a jakuzzit és már melegítheted is a vizet. Hogy miért éri meg mindennap jakuzzizni egyedül és a családdal, az a műsor második feléből ugyancsak kiderül!

Szalai Ádám mesél a jakuzzik, a meleg víz és a hidromasszázs pozitív erejéről és mindarról a pozitív hatásról, amit a társas kapcsolatokban előidézhet a közös masszázsmedence használat. A meleg víz, a meghitt környezet és a fizikailag valamint lelkileg is megnyugtató közeg javítja a hangulatot és a szociális kötődéseket is erősíti. A közös élmények, az egymásra figyelés és a biztonságos közegben történő kapcsolódás legalább olyan fontos, mint a hidromasszázs lazító ereje.

A jakuzzi mellett ugyanolyan fontos összetevője a terasznak a bútor, a grill és az árnyékoló, így a műsorból nem maradhatott ki egy grill recept sem. Ahogy azt a három évad során már megszokhattuk, megint egy különleges, de gyors és egyszerű recept került le a grillek rácsairól. Ezúttal kacsamájkrém brülé készült áfonya lekvárral és pirított kaláccsal.

Végezetül pedig a Garden Expóra is kilátogatott a stáb, ahol a komplex teraszberendezések mellett a növények és  kiegészítők is központba kerülnek!

A korábbi részeket bármikor visszanézheted online, a SpaTrendChannel oldalán!