Terasz, ahogy mindenki szeretné

Ha véletlenszerűen megkérdeznénk bárkit, hogy milyen teraszt szeretne, szinte biztos, hogy álmodozó arccal, hosszan sorolná az elképzeléseit. A kisebb-nagyobb medencék, jakuzzik, a kényelmes kültéri bútorok, a kerti grillek és étkezők valószínűleg mindenki terasz-vágyaiban szerepelnek. A legjobb az efféle álmodozásban, hogy a vágyak tárgya már nem csupán képzelet szülte, elérhetetlen dolog, hanem megvalósítható és viszonylag gyorsan birtokba vehető. A SpaTrend Teraszpályázata többek között erről is szól: bemutatja az outdoor terek berendezésének sokféleségét, a lehetőségek végtelen tárházát.


A 170 négyzetméteres hátsó kertben kialakított terasz modern és klasszikus stílusjegyeket egyaránt hordoz. Klasszikus, mert kevésbé hivalkodó, természetes színekkel dominált, mégis látványos és rendezett. A modern megjelenést inkább a berendezés egyes hangsúlyos elemein véljük felfedezni. Strelecz Fanni terasz tervein a két stílus tökéletes harmóniáját láthatjuk.

A közvetlenül a beltéri étkezőből elérhető terasz szervesen kapcsolódik a belső terekhez és a kerthez is. A bejárat közelében, egy bioklimatikus pergola alatt kapott helyet a kültéri konyha egy tágas munkapulttal, tárolókkal és finom ebédek, vacsorák elkészítésére alkalmas Broil King gázgrill készülékkel.

Az étkezés helye vizuálisan is elkülönül. A hatszemélyes Ellie & John étkezőgarnitúra a fűben elhelyezett gres lapokon, mint egy különleges szőnyegen áll.

A pihenő, napozó területe mogyoróbarna wpc-vel burkolt. A nagy méretű Umbrosa Spectra Natura napernyő árnyékolásában található az Ivory szófa család és a hívogató napozóágy, kijelölve a társasági élet középpontját.

Egy karnyújtásnyira innen a HotSpring Limelight Flair masszázsmedence kínálja a pihenés, felfrissülés élményét a ház lakóinak és vendégeiknek.

A visszafogott, natúr színek eleganciát, míg a prémium minőségű berendezés és a kialakítás luxus jelleget kölcsönöznek a terasznak. Épp úgy, ahogy Fanni tervezői koncepciójában szerepelt.

Az új építésű társasház emeleti, 66,5 négyzetméteres terasza az épülethez illő, modern kialakítást kapott. A berendezett rész 50 négyzetméter, L-alakú tér, melyben jól elkülöníthetők a különböző funkciók. A hely mérete egyáltalán nem jelentett akadályt, Fanni a lakók minden terasz-álmát valóra váltotta.

Sikerült kialakítani egy kis kültéri konyhát, ahol a teraszra kivezetett víznek köszönhetően az ételek előkészítésére, a faszén tárolására és egyéb konyha tevékenységre is adott a lehetőség. A Kamadochef Prestige Diamond Black grill készülék a konyha központi eleme, itt készülhet minden finomság.

A teraszon található virágtartókban fűszernövényeket, virágokat ültethetnek a lakók, melyek friss alapanyagként szolgálhatnak a grillezéshez is. Az előkészítő rész mellett kapott helyet egy kicsi, fából készült étkező, de a Cali bárszettel kiegészítve több vendég fogadására is alkalmas. Praktikus megoldás a zsúrkocsival történő étel és edény mozgatás, de a kis kocsival bármit bárhova áttolhatnak a terasz területén.

Az L-alakzat másik “szára” a pihenésé. A Cozy garnitúra süppedős foteljei és kanapéja a családi, baráti társalgások, borozások helye, hangulatos és kényelmes esti partikhoz vagy délutáni sziesztához.

A Softub PORTICO masszázsmedence a társalgó rész diszkrét takarásában található, a terasz legnépszerűbb és leggyakrabban látogatott pontja.