Teraszok, a nagyvárosok oázisai

Egy terasz lényege, nyitottsága, nagyvárosi környezetben mutatkozik meg leginkább. Minél urbánusabb, körbeépített helyen élünk, annál jobban értékelünk egy olyan zugot, mely közvetlenül kapcsolódik otthonunkhoz, mégis annak falain kívül esik. Így élvezhetjük igazán lakásunk, sőt, lakóhelyünk minden előnyét, miközben a természethez is közelebb kerülünk. A SpaTrend Teraszpályázat sok-sok látványos pályaműve között néhány a városi teraszok kialakításhoz kínál nagyszerű inspirációt.


- A magas kerítéssel körbevett terasz számomra olyan hatást kelt, mint egy kis rejtett, kertvárosi oázis, melyben minden megtalálható, ami a kényelmet és a pihenést biztosíthatja – mutatja terveit Mihálydeák Krisztina, a SpaTrend Teraszpályázat díjazottja.

Az impozáns méretű, 200 négyzetméteres terasz berendezését a középen elhelyezett medence köré szervezte a tervező, ezzel vizuálisan is kijelölte a tér fókuszpontját. Ahhoz, hogy a hangsúly ne billenjen túlságosan a vizes felület irányába, a tágas Buddha ülőgarnitúra képezi az ellenpontot. A huzat sötét árnyalatát jól kiegészítik az okkersárga párnák, melyektől a társalgó, pihenő rész csak még kényelmesebb lett. Ez a színvilág köszön vissza a medence aranyozott mozaik burkolatán, valamint a terasz több részletén is. A világításnál alkalmazott meleg, sárga tónusok otthonossá, meghitté varázsolják az egyébként szigorúan minimalista teret.

Az ücsörgő, társalgó résszel szemben található a Hot Spring ötszemélyes Envoy masszázsmedence, mely a pergolának köszönhetően hűvösebb, esős időben is nagyszerűen kihasználható. Az igazi chillről a karnyújtásra lévő Cali bár szett gondoskodik.

A családi, baráti étkezések középpontjában a nagy méretű Broil King Imperial 690 kerti gázgrill áll, az étkezőbe pedig a tágas, nyolcszemélyes Evora étkezőgarnitúra került.

A terasz napozó részét két Hydra napozóágy és a Jardinico Marbella Plus napernyő teszi nemcsak kényelmessé, de látványossá is.

- Az új építésű társasház erkélyének megtervezéséhez a Spa Trend egyik klasszikus termékcsaládját használtam fel – meséli Kriszti, aki találóan a “Purple Oasis” nevet adta tervének. A Luxor kerti bútorokkal sikerült egy olyan teret kialakítani, melyet látványában és hangulatában a tengerpartok világa határoz meg. Emellett a legfontosabb funkciók – pihenő-társalgó rész, étkező-konyha, spa – is nagyszerűen érvényesülnek.

A viszonylag tágas erkély középpontját a megvilágított növényfal és az elé kialakított, hívogató, pihenő sarok képezi. Itt kapott helyet a kétszemélyes Luxor kanapé, valamint a párnákkal színesített Luxor fotelek, a puha szőnyeg és praktikus Luxor kávézóasztal. Teljes mértékben a kényelemé és a látványé a főszerep.

A bútorok natúr színvilágát a karakteres, sötét lila árnyalat teszi változatossá. A naplemente fényeiben ez varázsolja igazán hangulatossá a teret. A flamingó motívummal és a Hot Spring háromszemélyes Jetsetter masszázsmedencében átsejlő lilás fénnyel ugyancsak a tengerpartot idézi meg a tervező.

A pihenés és a wellness mellett az étkezésnek, az ételkészítésnek is fontos szerep jut. A Broil King Baron S 490 IR gázgrill remek társ lesz ehhez. A hatszemélyes Luxor étkezőasztal a kényelmes Luxor karosszékekkel nem csak a családi étkezéseknek ad helyet, a vendégek fogadására is tökéletesen alkalmas.

A Teraszpályázattal a SpaTrend által oly sikeresen népszerűsített életstílus került a fókuszba. A sokféle anyagú és megjelenésű, de kifogástalan minőségű kültéri bútorok, a kisebb és nagyobb teraszon is jól elhelyezhető masszázsmedencék, szaunák, a különféle grillkészülékek és a nélkülözhetetlen kiegészítők mind-mind a terasz kötetlen használatára inspirálnak.