3 tanács, ha nagy szélben kell grillezni

Az erős szél és esővel járó lehűlés nem veszi figyelebe, hogy a hétvégére grillezést tervezett-e éppen vagy szobában üldögélős olvasást. Ha nem szeretné, hogy a nagy szél miatt meglepetések érjék, tartsa be ezt a 3 tanácsot.


1. Extra üzemanyag

Faszenes és gáz grilleknél is igaz, hogy a fokozott széljárás és az ezzel járó lehűlés miatt több üzemanyag fogy majd a szokásosná. Gázből és faszénből is érdemes ezért egy kicsivel többet bekészíteni, nehogy az utolsó adag húsnál fogyjon ki a szufla a gépekből.

2. Elhelyezkedés

Ha lehetőség van a grillek szélvédett helyre szállítására, ne habozzon. Ezzel rengeteg kellemetlenségtől kímélheti meg magát. Nem kell egy erős széllökés hatására elalvó grillel vacakolnia, és nem hűl le a grilltest sem. Amennyiben erre nincs mód, érdemes a grillt a széljárásra merőlegesen elhelyezni, hogy csökkenjen a grillre gyakorolt hatása.

3. A tető

Nagy szélben a tető igazi megváltást jelenthet. A tető alatt sülő ételt kevésbé befolyásolja a széljárás, nem hűl ki olyan hamar a grill, és az étel is egyenletesebben sül majd. A lecsukott tető miatt nem kell attól tartani, hogy a láng ellobban gázgrillnél vagy hogy nagyon fellángol a faszenes grill. A tetőt ilyenkor  csak annyi időre emelje fel, amennyire feltétlenül szükséges az étel kezeléséhez.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.