A gázgrillek 6 előnye

Az autentikus ízeiről ismert faszenes grillek mellett a gázgrillek népszerűsége sem csökken, sőt! Az egyre jobb felszereltség és a technikai innovációk miatt még időszerűbb egy gázgrill beszerzése, mint valaha. Milyen előnyei vannak, amiért érdemes neked is elgondolkodnod a beszerzésén?


1. Látványos külső

A szekrény alakú gázgrillek nemcsak a kerti sütésre optimalizált erőgépek, de impozáns megjelenésükkel látványos kiegészítői bármilyen kertnek vagy terasznak. Szemrevaló kinézetük miatt használaton kívül is öltöztetik a külteret!

2. Nagy rakodótér

A közepes vagy nagyobb grillek már méretes tárolórésszel érkeznek, amelyekben elfér a gázpalack és a grilleszközök nagy része is. A kanadai Broil King grilljei ezen kívül mindig lehajtható oldalpolcokkal rendelkeznek, és ezeken még kampókat is találsz, hogy a sütés közben használt eszközöket felakaszthasd.

3. Azonnali indítás

A grill külseje és a felszereltsége márkák és típusok szerint változhat, de a gázgrillek egyik legnagyobb előnye mindegyikben közös: ez az azonnali indítás. Nem kell a fa, a faszén vagy a pellet felizzására várnod, egyetlen gombbal bekapcsolhatod a grillt. Mindegy, hogy milyen hideg, szeles vagy esős az idő, a gázgrillek bekapcsolása csak egyetlen pillanat, így tökéletes spontán grillezésekre.

4. Gyors felfűtés

Az instant indítás mellett a felfűtésre sem kell sokat várnod. A minőségi gázgrillek könnyen mozgatható tetőkkel együtt érkeznek és ezeket lezárva rendkívül gyorsan felmelegszik a sütőtér. Nincs hosszas várakozás, pláne, ha az összes égőt egyszerre bekapcsolod. Míg előkészíted a grillezésre váró ételt vagy köretet, már mehetnek is fel a forró rácsokra sülni.

5. Kivételes hőkontroll

A gyorsaság mellett a kényelem és precizitás a gázgrillek legnagyobb előnye. Vitathatatlanul nagy segítség, hogy a hőfok beállítás a benti sütőkhöz hasonló hatékonysággal és gyorsasággal állítható. A minőségi Broil King grillek égőit ráadásul külön-külön is állíthatod, így akár több zónás sütőteret is létrehozhatsz és egyszerre többféle ételt is készíthetsz.

6. Könnyű tisztítás

Végül pedig ne feledkezzünk meg az elpakolásról és a karbantartásról sem, ami szintén gyors és egyszerű a gázgrillek esetén. A rozsdamentes anyagokból és öntöttvas rácsokból álló masszív szerkezet remekül bírja az időjárás viszontagságait és a sütés utáni takarítás is csak pár percet vesz igénybe. A bonyolultnak tűnő szerkezetük ellenére a minőségi gázgrillek karbantartása nem ördöngösség, hiszen jól kitalált rendszerük óramű pontossággal működik. A legnagyobb feladatod a gázpalack cseréje lesz, amit időről időre meg kell ejtened.

Ha tehát szeretnél egy könnyen, gyorsan és gond nélkül használható grillt, ami pillanatok alatt a rendelkezésedre áll, a gázgrill a neked való!