A grill gasztroforradalom meghódítja a közösségi médiát

Az ételfotók már nem számítanak szenzációnak a közösségi portálokon, elég csak görgetni egy kicsit a hírfolyamban, és biztosan szembe jön egy éttermi fogás, egy jól sikerült, otthon készült leves, vagy valamilyen sütemény, és unásig sorolhatnánk a hozzájuk kapcsolódó hashtageket, mint a #foodporn, #healthyfood, #foodstagram, #foodlover #tasty stb.. Ahogy korosodik az insta (és vele együtt a közönsége is), úgy válnak egyre unalmasabbá a ki-hol ebédelt, ki-mit főzött posztok. 


Feltűnt azonban egy teljesen új műfaj ebben a kategóriában, mégpedig a BBQ és grillezésé, ami sokkal izgalmasabb tartalmakkal hódít minden platformon és korosztályban, mint egy szépen befotózott tányér. Hogy mi az oka? Roppant egyszerű, a grillezés egy igazi életérzés, amiben egyszerre van jelen a természet, a tűzgyújtás izgalma, a tűzzel való játék, a füst és a szakácstudomány, és nagyon jónak kell lenni benne ahhoz, hogy a végén legyen egy tányér, ami labdába rúghat a fine dining fogások szépen megkomponált fotói között. A grillezés esetében a végeredmény szépsége mégiscsak másodlagos szempont, mert a grillsütők és maga a technika, ami magával ragadja a követőbázist.

Ott van egyrészt az a nehéz kérdés, hogy milyen grillt válasszon az, akinek még nincsen: és itt belekerül az ember egy véget nem érő poszt, insta és tiktok videó áradatba, amiből, ha szerencséje van pár órával később nagyon éhesen és talán valamivel okosabban ocsúdik fel, mert minden profi másra esküszik. Van, akinek a kényelem a fontos, ezért választ gázgrillt, van, aki viszont ragaszkodik a parázshoz, és a hagyományos kamadó sütőkhöz. A választék mindenesetre óriási, így tényleg megér pár órát a kínálat feltérképezése, mert a lényeg az, hogy olyan sütőt találjunk, ami a személyes igényeinket legjobban kiszolgálja.

Aztán ott van a következő dilemma, hogy hogyan süssünk, közvetlenül a láng felett, közvetett módon, azaz nagyobb húst lassú tűzön, esetleg nyárson, vagy falapon? Minden grillezési módhoz rengetegféle grill kiegészítőt is lehet találni: tálak, falapok, sütőlapok, csipeszek, nyársak, húshőmérők sokaságából válogathatunk, és megannyi receptet követe avathatjuk fel grilleszközeinket akár egy élő közvetítés alkalmával, párhuzamosan haladva kedvenc grillséfünkkel.

Végül csak az a kérdés, hol nézhetünk mindennek utána? Az ország legkedveltebb grilláruháza a grillplaza.hu minden platformon igyekszik kiszolgálni az egyre növekvő grill étvágyat. Weboldaluk, Facebook és Instagram oldaluk után elindult Tiktok csatornájuk is, mely már az új grill-és BBQ generáció számára nyújt izgalmas, vicces, kreatív és nem utolsósorban szuper-informatív tartalmakat. Érdemes bekövetni mindet!