A téli grillezés megbízható erőműve

Aki egyszer rákapott a grillezés ízére, az hajlamos mind jobban és jobban belemerülni a hobbija rejtelmeibe. A téli grillezés sokaknál egy küszöb, amit a hideg miatt nem lépnek át, pedig egy megfelelő grillel még a mínuszok sem jelenthetnek problémát.


A téli grillezéshez réteges ruha és olykor hólapátolás is tartozik, de ha a grill megfelelő, akkor a végeredmény és a friss levegőn végzett munka kárpótol majd a hidegért. Az egyik legjobb választás ehhez a tevékenység a kerámia grill. Ezek az ősi, általában tojásdad alakú, zárt tetős grillek anyaguk és kialakításuk révén is tökéletesek a hosszú sütésekhez és a téli grillezéshez.

A Kamado Chef és a Kamado Joe kerámia fala remek hőtartással rendelkezik, ami a hőt a sütőn belül koncentrálja, így a falak szinte át sem melegednek, nem vesztegetve el ezzel a fűtőanyagot. A grill kialakítása miatt a belső légáramlás folyamatosan cirkulál, állandó hőmérsékleten tartva az egész grillt, ami egységes hőtartás és sütést tesz lehetővé.

Ezzel nemcsak a szakács dolga lesz könnyebb, hanem a tüzelőanyaggal is gazdaságosan bánik a grill. Egy kis mennyiségű faszén is elég akár több órás sütéshez, ami szintén a téli grillezés felé billenti a mérleg nyelvét. A kevésbé jó hőtartású grillek magasabb felfűtési értéke itt alig jelentkezik, a nagy hidegben is gazdaságosan és könnyen használhatod majd a grilledet.