3 kihagyhataltan lépés a zavartalan téli grillezéshez

A téli grillezés igazi kihívás, amit könnyen lehet életre szóló kalanddá formálni jó felkészüléssel. Mi kell egy sikeres hóeséses sütögetéshez?


Meleg öltözék neked

A réteges öltözék kiemelten fontos, mert a grill mellett sem lesz feltétlenül komfortos meleg állandóan. A kesztyű és kabát fölé viszont mindenképpen kell egy hőálló kötény és kesztyű páros, ha nem szeretnéd kockáztatni ruháid épségét.

Meleg öltözék a grillnek

A réteges meleg öltözék nemcsak a szakácsnak, hanem a grillnek is jót tesz. Mivel télen a felfűtés tovább tart és több tüzelőanyagot is fogyaszt, érdemes a grillt meleg, hőtartó takaróval bevonni, hogy jobban ellenálljon a külső hőmérsékletnek. Persze szigorúan tűzbiztos anyagokat használj! Az i-re a pontot pedig egy ernyő vagy árnyékoló tegye fel, hogy a hóesés se zavarja meg a téli grillezést.

Előkészület a melegben

Ha mindenki jól felöltözött, akkor jöhet a sütés. Az ételeket készítsd elő a konyhában és csak akkor hozd ki a soron következő anyagot, amikor tényleg felkerül a grillre (vagy addig tartsd őket meleg helyen, mondjuk nem hűtött hűtőládában) Így az alapanyagok nem fagynak meg, és egyenletes sülhetnek a grillen. A kész ételeket is azonnal vidd (vagy küldd) be, hogy ne hűljenek ki idő előtt, mert újramelegítve a grillezett étel sem az igazi. Gyorsaság, tervezés, hatékonyság. És persze némi forró ital a titka a téli grillezés sikerének!