A tökéletes grill a steak sütéshez

A profi szakács még egy felhevített kövön is képes tökéletes steaket sütni, de akinek nincs több évtizedes tapasztalata, az jobban teszi, ha profi eszközök segítségét veszi igénybe. A Broil King Baron 440-es gázgrill pont ilyen!


Kiváló és tartós alapanyagokból készült gázgrill képes a steak sütéshez szükséges precíziós hőleadásra. Egyszerű hőbeállítási lehetőségei miatt könnyen készíthet steaket és egy precíz hőshőmérővel az sem lesz többé gond, hogy megállapítsa mennyire sült át a hús.

A lehajtható oldaltálcák segítenek a hús előkészítésében és a pihentetést is elvégezheti rajtuk, nem kell külön kis asztal vagy rakodófelület a grill mellé. Nagy tárolófelülete most azért is különösen jól jön, mert a Baron 440-es gázgrill mellé három ajándékot is hazavihet, hogy biztosan sikerüljön már az első steak is.

Kap egy öntöttvas wokot, hogy legyen miben megsütni a steak mellé a zöldségeket. Egy bőr grillkesztyűt, amivel a legforróbb nyeleket is könnyen kezelheti. És végül egy 4 db-os húshőmérő készletet, hogy biztosan a megfelelő állagú legyen a steak.

Mit jelent ez?

Rare - a belseje 48-52 C
Medium rare - a belseje 53-55 C
Medium - a belseje 56-59 C
Medium well -a belseje 60-65 C
Well done - a belseje 70 C

A hőmérővel pontosan követhető majd a hús belső hője, de mivel a pihentetés alatt még növekszik pár fokot ez az érték, érdemes legalább 5 fokkal korábban levenni a húst a grillről és a sütési idővel megegyező ideig pihentetni.