Ananász a pizzán? Nem, a pizza az ananász!

Netes berkekeben intenzív vita folyik arról, hogy az ananásznak van-e keresnivalója a pizzán! Ebben a kérdésben nem szeretnék állást foglalni, de vajon mi a helyzet akkor, ha a tészta helyett van az ananász? Pizzának ugyan bajosan nevezhetjük, de ez a grillen készült finomság megéri, hogy áthágjuk miatta a szabályokat.


Gyorsan elkészül ez az egészséges "pizza", amihez az alapot a karikára vágott, akár konzerv, ananász szolgáltatja. A lecsöpögtetett, majd egy kevés, semleges ízű olajjal lekent ananász szeletekre, jöhet egy szelet sonkam pár karika hagyma, egy kevés bors és sok-sok sajt.

Az így elkészített mini pizzákat magas hőfokra melegített grillen süsse legalább 10 percig, hogy a gyümölcs megkaramellizálódjon és a sajt is megolvadjon. A sós ízek erősítéséhez igény szerint a sonka helyettesíthető baconnel, de a szeletekre vágott olívabogyó vagy a kapribogyó is jól megy az összeállításhoz.

Édes, sós, lédús, még roppanós finomság a gyerekek kedvét is elnyeri majd.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.