- írta: Peitli Csilla
A lényeg a körítés! Ha ezt nem tudtad, eddig nem jól grilleztél!
- írta: Faragó Zoltán
- 2015.02.16
A grillezésről általában elsősorban az ellenállhatatlanul gusztusos, fűszeres, ropogósra sült húsok jutnak eszünkbe. Pedig a tányér szélén helyet foglaló köretek is lehetnek éppoly ötletesek és ízletesek, egyáltalán nem csak vegetáriánusok számára! Ezt a trendet vettük észre a Séf a rácson online séfverseny jelentkezőinek receptjeiben is.
A grillezésről általában elsősorban az ellenállhatatlanul gusztusos, fűszeres, ropogósra sült húsok jutnak eszünkbe. Pedig a tányér szélén helyet foglaló köretek is lehetnek éppoly ötletesek és ízletesek, egyáltalán nem csak vegetáriánusok számára! Ezt a trendet vettük észre a Séf a rácson online séfverseny jelentkezőinek receptjeiben is.
Ilyen és ehhez hasonló ínycsiklandó tippekkel kápráztatják el az olvasókat: ötborsos hagymamártás, ropogós zöldségek, roston sült burgonyalegyezők, zöldfűszeres paradicsom, zöldséges, baconos grillkenyér – az eszményi húsételek tökéletes kiegészítői. S ki tudja, milyen adalék bűvöli majd el a zsűrit – talán épp egy különleges körettel való tálalás segíti győzelemhez a leleményes szakácsot.
A kreativitás pedig határtalan, nem csupán a zöldségek, a gyümölcsök felhasználásában is: narancsos mangó mártás a lazac mellé, részeges körte a csirkemellhez. A kiegészítők önmagukban is megállnák a helyüket, ha netán csak egy kis hús nélküli finomságra vágynánk, vagy egyszerűen szeretnénk feldobni egyik kedvenc ételünk megszokott elkészítését.