- írta: Peitli Csilla
Az ősz ízei: fatüzelésű grillen készült édesburgonya
- írta: Peitli Csilla
- 2016.02.08
A kamado grillek minden kifinomultságuk ellenére se felejtsd el, hogy a tűz elemi ereje tombol benne. A minimalista grillezők legnagyobb barátja ez az egyszerűség, melynek szemléltetéséhez egy finom receptet is hoztunk. Csak felfedező kedv, pár édesburgonya és tűz kell hozzá.
A kamado grillek minden kifinomultságuk ellenére se felejtsd el, hogy a tűz elemi ereje tombol benne. A minimalista grillezők legnagyobb barátja ez az egyszerűség, melynek szemléltetéséhez egy finom receptet is hoztunk. Csak felfedező kedv, pár édesburgonya és tűz kell hozzá.
A nagy édesburgonyákat pucolni, sőt mosni sem kell és semmilyen ízesítést nem igényelnek a sütés előtt. Igazi piknik étel, amelyet bárhol elkészíthetsz, ha van tüzed. A kamado grillt töltsd meg faszénnel, majd gyújtsd be, és várj amíg a szén egyenletes ízzásba kezd. Ez megkönnyíti majd a krumpli sütését, ezért ha a szén kellően forró, terítsd szét, és erre fektesd a krumplikat.
A kisebb darabokat betekerheted alufóliába, de a nagyoknál még erre sem lesz szükség, csak dobd őket közvetlenül a faszénre. Tíz percenként fordítsd egyet az egyre feketedő krumplikon, majd 30 perc múlva egy villával megszúrva ellenőrizd a puhaságát. Ha elkészült, vedd le hűlni, hogy pici sóval vagy esetleg mézzel meglocsolva azonnal tálalhasd.
A pontos receptért kattintsd ide.