Ilyen egy tökéletes T-bone steak

A steaksütéshez alkalmas húsféléket nálunk is egyre gyakrabban találunk a hűtőpultokba, így a T-bone steak is felkerülhet a hazai grillekre. Ez a csontos hús igazi csemege a steak rajongóknak, lássuk hát, mit kell tudni róla.


A steaksütéshez alkalmas húsféléket nálunk is egyre gyakrabban találunk a hűtőpultokba, így a T-bone steak is felkerülhet a hazai grillekre. Ez a csontos hús igazi csemege a steak rajongóknak, lássuk hát, mit kell tudni róla.

A T-bone hús neve sokat elárul, egyrészt megtudhatjuk, hogy alakja T-betűre emlékeztet, és hogy a csontot is benne hagyják. A csontos húsokat sokan ízletesebbnek tartják csont nélküli párjukkal szemben, pedig a csont inkább állagbeli különbséget jelent. A csonthoz közeli húsrészek szerkezete eltér a hús belsejének felépítésétől, sülés után ez a másság érezhető. A csontból a sütés rövid ideje alatt nem távoznak ízanyagok, de ettől még a csont „leszopogatása” semmivel sem tartogat kevesebb élményt.

Ez az Amerikában népszerű húsvágási módnak köszönhető húsdarab a nagyobbak közé tartozik, akár két személynek is elegendő egy T-bone steak megsütése. Elkészítésénél arra kell figyelni, hogy a felesleges zsírt eltávolítsd (de ne mindet, nehogy kiszáradjon a hús), és ha húshőmérőt használsz az elkészülési fok ellenőrzéséhez, azt ne a csont mellett szúrd a húsba, ott hamis eredményt kapnál.

A húsról, elkészítéséről és csomagolási módjáról többet megtudhatsz a videóból.

Címkék: