Hőszabályozás a kamado grilleknél

A faszenes grillek közé tartozó kamado grilleknél a hőfok beállításáról nem egy gomb gondoskodik, a fa erejéből táplálkozó ősi tüzet kordában tartani mégsem bonyolult. Hogyan lehet ez?


A faszenes grillek közé tartozó kamado grilleknél a hőfok beállításáról nem egy gomb gondoskodik, a fa erejéből táplálkozó ősi tüzet kordában tartani mégsem bonyolult. Hogyan lehet ez?

A válasz a légnyílásokban keresendő. A tojás alakú kamadó grillek mérnöki pontossággal megtervezett formája lehetővé teszi, hogy a fa zabolátlanságát is keretek közé zárd, és kedved szerint formáld. A Kamado Chef grill tetőrészén és az alján található két nagyobb, de egymástól eltérő felépítésű légnyílás, amelyek állításával szabályozhatod a hőmérsékletet.

Az alsó légnyílás egy vízszintesen mozgatható, számokkal is ellátott, rekesz, amely rozsdamentes acélból készült. A számok segít a szabályozást: minél magasabb számra állítod a nyitottságot, annál melegebb lesz a grill. Ha hűtenéd, akkor húzd zártabbra a nyílást.

A felső légnyílás egy kör alakú, elfogatható lemez, amely öntöttvasból készült. Mindkét légrést a multifunkcionális rácskiemelővel tudod állítani, így kézzel akkor sem kell hozzányúlnod, ha a grill már felmelegedett valamennyire. A nyílások szélessége és száma erősen befolyásolja a belső hőmérsékletet és a grillen belüli légáramlást, ezáltal lehetőséged van a grill hűtésére és fűtésére. Munkád sikerességéről a grillbe épített hőmérő leolvasásával bizonyosodhatsz meg.

 

Címkék: