- írta: Peitli Csilla
Lazacburger „LUI Chef”módra
Ha szeretnénk megkóstolni a Lazacburger ,,LUI Chef”módra, friss salátával, snidlinges tejföllel, fóliás burgonyával, akkor az Új Sipos Halászkert Étterem Broil King Grill Teraszán megtehetjük, hiszen Lui Chef a grill látványkonyhában frissen süti számunkra. Ha pedig annyira ízlett, hogy otthon is elkészítenénk, az alábbi recepttel biztos sikert aratunk.
Ha szeretnénk megkóstolni a Lazacburger ,,LUI Chef”módra, friss salátával, snidlinges tejföllel, fóliás burgonyával, akkor az Új Sipos Halászkert Étterem Broil King Grill Teraszán megtehetjük, hiszen Lui Chef a grill látványkonyhában frissen süti számunkra. Ha pedig annyira ízlett, hogy otthon is elkészítenénk, az alábbi recepttel biztos sikert aratunk.
Lazac húspogácsa 4 főre
Hozzávalók: 0,48 kg lazac hús, 2 szál medvehagyma, 2 db tojás, 1 csipet fehérbors, ízlés szerint friss petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk Dijoni mustár
Elkészítés: A lazacot leradáljuk, a friss medvahagymát apróra vágjuk és a többi összetevővel egy keverőtálban egyenletesen összedolgozzuk. Az így kapott masszánkból 4 darab pogácsát formázunk és a grill rácsra felhelyezve készre sütjük.
Joghurtos szósz 4 főre
Hozzávalók: 4 dl natúr joghurt, 2 szál medvehagyma, 0,05 kg kígyóuborka, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 csomag zöldpetrezselyem, 1 db paradicsom, 1 tk Dijoni mustár, 1 tk só
Elkészítés: A medvehagymát, kigyóuborkát, vöröshagymát, zöldpetrezselymet, paradicsomot egyaránt apró kockára vágjuk és a többi összetevő hozzáadásával egy keverőtálban egyenletesen elkeverve szószt készítünk.
Fóliás burgonya snidlinges tejföllel 4 főre
Hozzávalók: 4 db közepes méretű burgonya, 4 dl tejföl, 1 cs friss snidling, 1 tk só
Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, majd egyenként alufóliába csomagoljuk és a grillrácsra helyezve készre sütjük. A snidlinget apróra vágjuk és sóval, tejföllel kikevert szószt készítünk, amivel a kész, félbevágott fóliás burgonyánkat meglocsoljuk és a Lazacburger és a friss idénysaláta mellé tálaljuk.