- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Grillezett mézes-mustáros malacjava
- írta: Peitli Csilla
- 2017.04.22
Érdekes ízkombináció és látványos köret jellemzi ezt a sertés ételt, ami különösen finom lesz, ha faszenes grillen készül. Tartalmas ebéd válik belőle, csak idejében kezd el az előkészületeket.
Érdekes ízkombináció és látványos köret jellemzi ezt a sertés ételt, ami különösen finom lesz, ha faszenes grillen készül. Tartalmas ebéd válik belőle, csak idejében kezd el az előkészületeket.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Hozzávalók:
1 db bőrös malac comb szelet
1 dl akácméz
1 dl mustár
2 gerezd fokhagyma
2 g feketebors
1 db kaliforniai paprika
1 db zsemle
1 dl tej
10 g petrezselyem
3 db fürj tojás
1 g zellerzöld
1 szál újhagyma
10 dkg mozzarella
3 g só
1 dl olaj
A sóval, borssal fokhagymával összekevert mustárral kenjük be jó alaposan a malacunkat, majd hagyjuk azt állni egy fél óráig.
Ez idő alatt lássunk hozzá a paprika töltelékének elkészítéséhez. A zsemlét beáztatjuk tejbe, és amíg az fürdőzik, vágjuk apróra a petrezselymet, a megmaradt fokhagymát (1 gerezd), a zellerzöldet és az újhagymát. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy tejforralóba, melynek a nyele is fém, tegyük bele mindezt és tegyük a rácsunkra, direkte módon a faszén fölé, amit már rég beizzítottunk. Öntsük fel egy felesnyi olajjal, majd amikor az elkezd pirulni, törjük fel a fürjtojásokat és keverjük bele. Ezután ízlés szerint fűszerezzük.
A kaliforniai paprikát megskalpoljuk és kibelezzük, majd ezt a masszát beletöltjük. A leírt mennyiség egy adagra vonatkozik.
Ezután tegyük rácsra a malackát. Amikor az szépen elkezd pirulni, lekenjük egy kis mézzel is, majd addig sütjük, amíg ropogósra nem sül a bőre. Ezután ezt levéve rakjuk fel a mallnitzi paprikát sülni. Nevéből adódóan a hófödte csúcsairól ismert síparadicsomra kell, hogy hasonlítson: ezért amikor már kellőképp megsült, a tetejére tegyük rá a mozzarellát és mire az megolvad, el is készültünk ételünkkel.