- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Grillezett sajtos pirog
- írta: Peitli Csilla
- 2016.07.27
Krumplival és jó sok sajttal töltött pirog leginkább egy felturbózott sajtos szendvicsre hasonlít, amelyet a grillen sütés tesz igazán teljessé. Füstös íz, olvadó sajt hús nélkül is laktató töltelék vegetáriánusok számára is ideális fogássá teszi a grillezett pirogot.
Krumplival és jó sok sajttal töltött pirog leginkább egy felturbózott sajtos szendvicsre hasonlít, amelyet a grillen sütés tesz igazán teljessé. Füstös íz, olvadó sajt hús nélkül is laktató töltelék vegetáriánusok számára is ideális fogássá teszi a grillezett pirogot.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A megpucolt és kockákra vágott krumplit tedd fel enyhén sós vízben főni.
A megfőtt krumplit törd össze és ízesítsd sóval, borssal és mehet bele a lereszelt sajt is.
A tésztát nyújtsd ki és a derelyevágóval szaggass ki köröket belőle. A tésztakörök széleit kend be vízzel és a tölteléket tedd középre, majd hajtsd félbe a tésztát.
A félhold alakú pirogokat lobogó vízben főzd 3-5 percig, majd vedd ki, hogy leitathasd róla a vizet.
Amíg szárad a tészta a grillt melegítsd elő közepes hőfokra és olvaszd fel rajta a vajat. Ehhez értelemszerűen ne rácsot, hanem grill lapot használj.
A recept folytatását, ezen az oldalon találod.