Jöhet egy kis grillezett leves?

Ha nem csak az ízeket, de a grillezésben rejlő technikai kihívásokat is szereti, akkor a grillezett levest érdemes lesz kipróbálnia. Különleges fogás, ami isteni, egyszerű és biztosan lenyűgöz mindenkit, aki megkóstolhatja.


  1. Melegítsük elő a grillt közepesen melegre. Pucoljuk meg a hagymákat és vágjuk le a tetejüket, valamint a gyökérzetet is úgy, hogy a hagymából lehetőleg ne vágjuk le sokat.
  2. Ezután vágjuk be felülről a hagymát, úgy hogy a fej egyben maradjon. Először egyik irányba ejtsünk metszéseket (de ne vágjunk le az aljáig), majd erre merőlegesen is vágjuk be a hagymát.
  3. Mindegyik hagymát külön-külön ültessük fel egy dupla rétegű nagy alufóliára és kezdjünk el egy fészket készíteni belőlük. Ha ez már megvan, akkor a négyfelé osztott vajat nyomkodjuk bele a hagymák tetejébe.

  1. Erre tegyük rá a leveskockákat, majd öntsük nyakon az egészet a vízzel és a fehérborral.
  2. Óvatosan csomagoljuk be őket és tegyük fel őket a grillre. Sülés közben nem szabad nyitogatni vagy forgatni a csomagokat, hagyjuk legalább 40-50 percig sülni/főni.
  3. Amikor lejárt az idő és tapintásra puha a hagyma, nyissuk ki a csomagokat és tegyük rá a sajtot a majdnem kész levesre.
  4. Ekkor már nem kell visszacsomagolni, elég ha a grill tetejét lecsukjuk és pár perc alatt megolvasztjuk a sajtot.

A hozzávalók pontos mértékét itt találja.