Grilltisztítás könnyedén: a gőz erejével

A gőzölés szakszerű használata nemcsak a grillezésnél jelent hathatós segítséget, de a tisztítási folyamatokat is leegyszerűsítheti. Különösen ajánlott régi vagy leégett szennyeződések eltávolítására.


A grill használata után jöhet a tisztítás. Ehhez a még mindig forró grillre, helyezz fel egy edényben meleg vizet, és zárd le a grill fedelét. Hagyd magas fokon „sülni” pár percig, hogy lobogjon a víz. A forrás hatására keletkező gőz a fedő alatt hamar eljut mindenhova, és fellazítja a leragadt koszt. 5 perc elég a művelethez, de még hátravan a munkásabb rész.

A grill lekapcsolása után, óvatosan nyisd fel a tetőt (vigyázz a forró gőz kiáramlásával), és egy szivaccsal vagy ahol lehet, egy erős kefével állj neki a sütőtér takarításához. A gőz már elvégezte a munka nehezét, így neked szinte csak össze kell szedni a koszt. A tisztítás után ügyelj arra, hogy a grill száraz legyen, mielőtt elteszed, hogy elejét vedd a rozsdásodásnak.

A grill tehát tisztítható gőzzel, de mi a helyzet a zsírfogó, gőzölő tálcával, amit a sütéshez használtál? A tisztítás ennél sem maradhat el, de a gőzöléshez használt folyadékot tároló edény már nem jelenthet igazi kihívást. A folyadékba lecsöpögő zsírt egy papírral le lehet itatni a víz felszínéről, amikor az egész kihűlt. Ha gyorsítani szeretnéd a lehűlést, dobj jégkockákat a vízbe. Ezután a hátramaradt folyadékot érdemes a WC-be vagy a lefolyóba önteni. Ha a kertbe ürítenéd az edény tartalmát, kéretlen látogatókra számíthatnál hangyák és egyéb rovarok személyében.

Ha pedig úgy érzed, hogy egy-egy makacs szennyeződésnél a gőznél nagyobb segítségre van szükséged, akkor a Softcare-re számíthatsz!