Készülj a sütőtök szezonra grillreceptekkel

Az ősz ikonikus terménye a sütőtök, ami népszerű dekoráció legyen szó ajtódíszről, halloweeni kiegészítőről vagy éppen gyertyáról. A sütőtök alakja visszaköszön ruhákról és dísztárgyakról, de még ebben a döpingben se feledkezzünk meg fantasztikus ízéről és sokoldalúságáról. Jöjjenek azok a sütőtök receptek, amikért megéri begyújtani a grillt ősszel is!


Kókuszos sütőtök leves

Gázgrillen könnyen elkészíthető melengető finomság a sütőtökből készült leves. Az alapanyag sokoldalúságát dicséri, hogy egy egész menüsort összeállíthatsz, aminek a központi eleme a sütőtök. Ez az indiai fűszerezésű változat könnyen és a sütőtök megpuhulása után már gyorsan is készül.

Argentin hátszín sütőtökkrém ágyon

A faszenes grillek kedvelőinek ajánljuk ezt a receptet, ami akár egy gyors vacsorának is tökéletes. Ha nem szeretnél vele sokat foglalkozni, akkor használj bolti sütőtök pürét. A húst pedig negyed óra alatt megpiríthatod egy romantikus őszi estebédhez!

Gombás bulgurral töltött sütőtök

Ha hús nélküli főételt keresel, amiben a sütőtök a főszereplő, akkor ez a gombás bulgurral töltött változat lehet a nyerő. Egészséges hozzávalók, gazdag fűszerezés és a gázgrillek precízsége teszi ezt a receptet igazán izgalmassá és kezdők számára is könnyen elkészíthetővé.

Juharszirupos sütőtök

A menüsor végéről pedig nem maradhat le a desszert, ami ezúttal egy klasszikus sütőtök juharsziruppal és egy kis chilivel megbolondítva. A Kamado grillek zárható sütőterében, a kerámia borítás remek hőeloszlásának köszönhetően, gond nélkül puhára sül a tök és édes desszert lesz belőle.

Ha még nincs grilled vagy csak bővítenéd a meglévő grillparkodat, akkor október 16-án az őszi grillfesztivál és vásár remek alkalmat kínál a faszenes, kamado, gázgrillek és OFYR grillek, pizzakemencék mélyebb megismerésére. A fesztiválon a grillek hírneves séfek gyújtják be, és mutatják meg, hogy mire képes egy-egy minőségi grill. Az itt készült ételeket meg is ízlelheted, mert a belépőjegy 5 étel kóstolását lehetővé teszi!