Ördög Nóra volt a terasztervezői pályázat háziasszonya

Az elmúlt években felértékelődött a kertben, teraszon töltött idő, és sokan szeretnék olyan kényelemben érezni magukat a kültéren, melyet nappalijuktól, beltéri életterüktől megszokhattak. Nincs ezzel másképp Ördög Nóri sem, aki egy olyan teraszról álmodott, ahol családjával, barátaival minőségi időt tölthet.


A terasz tervezői pályázat kezdete egészen év elejére nyúlik vissza, amikor egy játékos feladat keretében Ördög Nóri álom teraszának terveit valósította meg számos, a SpaTrend Design Napon résztvevő lakberendező és tervező. Itt hirdette ki Nóri a SpaTrend terasz tervezési pályázatát, melyre nagyon sok, Magyarországon ismert és népszerű, vagy a szakmai úton éppen elinduló tervező készített pályamunkát az elmúlt hónapok során.

A rengeteg pályamunkát egy öttagú zsűri értékelte. A pályázat eredményhirdetésére a Garden Expo kiállítás nagyszínpadán került sor, ahol a fődíjon kívül több közönség –és szakmai díj is gazdára talált.

Az ünnepélyes díjátadót követően Ördög Nóra műsorvezetésével egy izgalmas kerekasztal beszélgetésre került sor.

Nóri beszélgetőtársai Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos szövetségének elnöke, Fülöp Judit a Garden Expo főszervezője, Lajos Noémi, a SpaTrend terasz tervezési pályázatának győztese, és Vezse Roland a SpaTrend alapító tulajdonosa, a pályázat megálmodója voltak.

Fülöp Judit elmondta, hogy a pandémia alatt mindenki nagyon sok időt töltött az otthonában, így nagyobb figyelmet kapott a terasz, és a kert berendezése is. Tapasztalata szerint nagy fókusz került a külső terek dizájnjára. Sokan, Ördög Nórihoz hasonlóan a balatoni kertjüket, nyaralójuk teraszát is igyekeznek ízlésesen berendezni, ezért a Garden Expo főszervezőjéhez is nagyszámú érdeklődés érkezett a kültéri trendekkel kapcsolatban. Egyre többen veszik igénybe ezeknek a tereknek a rendezéséhez a szakértői segítséget, mely nagyon fontos, mert a bútorválasztás, az árnyékolási, hűtési-fűtési technikák, a design megálmodása már szakértelmet igényelnek.

Ács Erzsébet is megerősítette, hogy egyre többen veszik igénybe tervezők, lakberendezők segítségét a terasz megálmodásához a rendelkezésre álló hatalmas választékból. Sokszor teszik fel neki a kérdést, hogy mi a divat, mi a trendi design, melyre az egyetlen jó válasz, hogy az elkészült tervek a személyes igényeinknek megfelelve készüljenek el. A Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke szerint fontos, hogy ezeket a tereket is tudatosan tervezzék meg, hogy a kültér valóban a nappali meghosszabbítása lehessen.

A pályázat győztese, az építész diploma előtt álló Lajos Noémi szerteágazó érdeklődésének –és a szerencsének köszönhetően talált rá a SpaTrend pályázatára, ami azonnal felkeltette az érdeklődését, mert hatalmas kihívásnak érezte, hogy a pályázatnak nem voltak megkötései, ugyanakkor ezt nevezte meg a legnagyobb nehézségnek is, hogy az igényeket saját maga kellett, hogy felállítsa.

Vezse Roland elmondta, hogy a pályázat kiírása éppen azért született megkötések nélkül, hogy a tervezők szabadon szárnyalhassanak, hogy nagyon eltérő, különböző ízlésnek és igénynek megfelelő pályamunkák születhessenek a 20 négyzetméteres pici terasz tervektől egészen a hatalmas kültéri életterekig.

A kiállításon 58 pályamunkából inspirálódhatnak a látogatók saját kertjük, teraszuk berendezéséhez. A 2022-es tavaszi terasz tervezési pályázat ugyan véget ért, de Vezse Roland ígéri, a SpaTrend ezzel a pályázattal  hagyományt teremtett, és hamarosan újra megmérettethetik magukat a tervezők, lakberendezők.