Szokatlan segítséggel gondozza kertjét Borbás Marcsi

Borbás Marcsi gyönyörű és hatalmas kertje minden földi jót terem, de természetesen nem mentes a károkozóktól sem. Mit tehet ilyenkor egy jó gazda, hogy a termények is szépen fejlődjenek, de a földet se terhelje a rengeteg vegyszerrel?


A kérdésre Székely Gyöngyvér adja meg a választ, aki a vegyszermentesség és a természetesség híve. És miért is kellene újra feltalálni azt, ami már évezredek óta jól működik? Ahelyett hát, hogy drasztikusan belenyúlnánk az ökoszisztémába, hívjuk segítségük a régi harcostársakat: az őshonos rovarokat.

A hatlábúak serege képes úgy féken tartani tetveket, hernyókat, hogy közben jót tesznek a természetnek és nem is kellett mérgező anyagokkal kezelni a talajt vagy a növényeket. Hogy milyen rovarokat érdemes beszerezni és miért hasznos például a poszméhhel megosztozni a kerten, az a videóból kiderül.


Ha te is szeretnél egy olyan kertet, ami mindig finom, friss és egészséges gyümölcsökkel, zöldségekkel lát el, akkor nem szabad elzárkózni a ragadozó rovarok elől sem. Az ő segítségükkel mindig lesz mit feltenni a grillre, amiből finom vegyes sült zöldség, a grillezett krumpli vagy grillen főzött cseresznyelekvár készülhet.

Ez utóbbi pontos receptjét megtalálod a videó végén vagy ide kattintva!