Tisztított vajjal még finomabb lesz a grillen készült étel

A tisztított vajat az indiai konyhában alkalmazzák elsősorban, de érdemes önnek is közelebbről megismerkednie vele. A víztől megfosztott, színtiszta vaj vagyis a ghi ideális a grillrácsok kezeléséhez is.


A sütőrácsok és sütőfelületek tapadás mentessé tételéhez a legtöbb grillező olajat vagy állati zsiradékot használ. Az ecsettel felvitt olaj azonban gyakran lecsöpög, ami fellángolásokat okoz, az égőfejre ráégett olaj pedig kellemetlen illatot áraszt. Az olajszprével felvitt olajat szintén nehéz kizárólag a célterületre juttatni, ezért sokan egy szalonnadarabbal kenik le a rácsokat, hogy megelőzzék a csöpögést.

Még ennél is biztonságosabb a tisztított vaj használata, amelyből hiányzik a víz, és emiatt jóval könnyebb vele dolgozni a grillen. Ez a vaj nem sistereg és nem fröcsög a grillen. A vaj tisztítása után visszamaradt 100%-os vajzsírt megégetni szinte lehetetlen, így biztosan nem rontja el az étel ízét és az égett zsiradékokban található egészségre káros melléktermékekkel sem kell ez esetben számolni. A ghi ráadásul tovább eltartható, mint a vaj és az íze is testesebb, komplexebb.

Fedezze fel ön is a SpaTrend lenyűgöző kínálatát a nyártól búcsúzó Expo során: látogasson el Ürömre augusztus 24. és szeptember 2. között, találja meg álmai grilljét, vagy kertje új stílusának nem csupán meghatározó, de időtálló, minőségi elemeit is egyben! Az eseményre itt regisztrálhat.