3 tipp, hogy vékony húsból is készíthess steaket

Ha nem akarsz lemondani az ízletesen omlós steakről, de olyan húst tudtál csak beszerezni, amelyből vékonyabb szeletek jönnek ki, próbáld ki a vékony steaket.


A vékony steak készítésének legnagyobb előnye, hogy olyan húsokból is kiváló steak készülhet, amelyeket eddig másként voltunk kénytelenek felhasználni. A módszer nem is működik 1,5-2 cm-nél vastagabb szeleteknél, így a szegy hátulja (skirt steak) például ideális alapanyag. A sütéshez egy minimális fűszerezésen kívül csak hatalmas hőre lesz szükség, ez a titka ugyanis a gyors és sikeres sütésnek.

A grillt (faszenes grillnél előbb a faszén gyújtót) melegítsd fel 400 °C-ra, és az enyhén leolajozott húst tedd fel sülni. Az olajtól még szebb kérge és még ropogósabb felszíne lesz a húsnak. Oldalanként 3 perc alatt el is készül a finom étel.

A látványos külső és a maradandó élményt nyújtó íz eléréséhez van azért pár szabály, amit be kell tartani.

1. Az egyik ilyen a bors elhagyása. A steak fűszerezése jobb, ha minimalista irányt követi, de ennél a magas sütési hőfoknál még a bors is csak gondot okoz (maradj csak a sónál). A borsszemek ugyanis megégnek és megkeserednek, ami elrontja a hús ízét.

2. Legalább ilyen fontos a hús szárazra törlése is. Ha valamennyi nedvesség a hús felszínén marad, akkor a hő hatására a külső részek inkább főnek, mint sülnek, ez pedig az állagot befolyásolja kedvezőtlenül.

3. Végül, a grillráccsal is bánj óvatosan. A felforrósodott rács túlzottan fekete grilljeleket hagy a húson, ezért mozgasd a húst sütés közben legalább egyszer – próbáld ki például a kereszt alakú grilljelek készítését. Így elkerülheted, hogy a fekete jelek égetté, keserűvé váljanak.

Gyere el a SpaTrend Expóra (02.25.-03.06) és még több izgalmas trükkel és különleges, korszerű grillekkel ismerkedhetsz meg!