A színek varázsa

Már a rómaiak fürdői sem csak a mindennapi tisztálkodást szolgálták, hanem a lazításnak, a pihenésnek a színterei is voltak, a testi és lelki felüdülésre egyszerre nyújtottak lehetőséget. 

Ehhez a régi időkben is szorosan hozzátartoztak a pihenő bútorok úgy bent, mint a fürdők  kertjeiben.


Ha most itt lennének a rómaiak, tán sóvárogva néznék, nálunk hány otthonban vannak már medencék.

Sokan szeretnék, ha a terasz a nappali folytatása lenne és erre minden lehetőség adott, hisz a választék egészen lenyűgöző, elég könnyű elveszni benne: személyre szabhatjuk a kerti bútort és a medencéket is, színviláguk és stílusuk  összehangolható,  bár viszonylag ritkán lehet tetten érni a tudatos tervezést. Lakberendezőként ezt rögtön észreveszem.
Ezen a fotón egy mandulaszín medencét látunk, halványszürke kockakövön. A hangsúlyos, grafit szürke műrattan és falépcső kiegészítő nélkül még a zöld növények előtt sem érvényesülne igazán. Ha magában álló medencét szeretnénk, akkor válasszunk a sötétebb textilbőr bevonatok közül.

Szép kontraszt a szürke kövön a medence és a grafit kiegészítő

Azért, hogy ne úgy nézzen ki, mintha tombolán nyertük volna a bútort, napernyőt,  legyen közük a részleteknek egymáshoz és a burkolathoz, nü meg a házhoz. A terasz, a kert is a ház részei.  

A modern stílusú medence mellé ez a bútor is szépen passzol

Világos burkolatra sötétebb színű medencét tegyünk.
 

A barna bevonatú medencéhez jól illik ez a mediterrán hangulatú kerti bútor

A cikknek lesz folytatása, hisz csak a felszínt súroltuk a színek szempontjából. :)