HEVES JEGES II. jégkocka

A jégszuna jótékony hatásairól az I. részben már írtam, most itt a folytatás.

Német orvosok arról is beszámoltak, hogy a legsúlyosabb degeneratív betegségek kezelésében is, mint a sclerosis multiplex, jó eredményeket értek el. Ebből a betegségből kigyógyulni ugyan krioterápiával sem lehet, de az éleminőség javulása vagy szinten tartása is nagyon fontos eredmény.

Még miben segít jégszauna használata?


A makacs bőrbetegségek közül kiemelten említésre méltó, hogy a pikkelysömört és az ekcémát is ki lehet vele gyógyítani.

Nemcsak gyógyulni, hanem egyúttal szépülni is segít.A szépségipar egyik legfontosabb fegyvere is lehet, hiszen minden kezelés „eléget” 1000-3000 kcalt, azaz hatékonyan fogyaszt, egyúttal elősegíti a természetes sejtmegújulást, ezáltal a bőr is gyönyörűvé válik. A hidegterápia megfiatalítja szervezet, ezen keresztül stimulálja az immunrendszert, szabályozza a hormonális aktivitást és az anyagcserét, és javítja a szexuális funkciókat. Az kúra során a szervezet endorfint, vagyis boldogsághormont termel, erre pedig minden embernek szüksége van.

A gyógyászati és szépészeti alkalmazáson kívül van még egy jelentős terület, ahol kiemelkedően fontos és hasznos a hidegszauna: ez pedig a sport.

Miért jó ez a szabadidős sportban résztvevők és a versenysportolók számára? Mert lerövidíti a megerőltetett izmok, ízületek és a hátfájdalmak gyógyulási idejét, gyorsítja a fizikai megterhelés utáni felépülést, javítja az állóképességet, a sérüléseket rekord sebességgel hozza rendbe - gondoljunk csak a jegelésre, amit mindannyian ismerünk. A jegelés és a kryoszauna között azonban van egy nagyon lényeges különbség: míg jéggel csak a legfájóbb testrészt hűtjük, addig a szaunában az egész test egyenletes kezelést kap - rövidebb idő alatt. Na és a jó öreg izomláz ellen is hatékony: elősegíti a salakanyagok mihamarabbi kiürülését és a tejsav lebontását.

Ezek a folyamatok az egész test és lélek jólétét szolgálják: ez a wellness lényege.