MI VAGYOK ÉN? TÁN HEVES JEGES?

Aki a jeget csak a whiskyben szereti, talán még a puszta gondolattól is elborzad, hogy a kryo-terápia során mínusz 110-150°C hőmérséklet érheti a jégszaunába bemerészkedő testét. Első hallásra képtelenségnek tűnik ilyen hideg elviselése. De jusson eszünkbe: az őssejt bankokban is - 150-190 fokon tárolják a mintákat, méghozzá hosszú évekig, évtizedekig.


Mennyire érezzük ezt hidegnek? Szinte semennyire, mivel a kabinban nagyon száraz a levegő, egyáltalán nem kellemetlen érzés, csak elsőre talán szokatlan élmény. Egy kezelés mindössze 3 percet vesz igénybe, s akik már kipróbálták, utána akár egy vonatot is elhúztak volna, annyira feltöltődtek energiával és jókedvvel.

A kryo-terápia mire jó, mit gyógyítanak vele?

Többek közt mozgásszervi betegségek kezelésére, immunrendszer erősítésére, gyulladáscsökkentésre és makacs bőrbetegségek kikúrálására alkalmazzák. Egyik legfontosabb előnye, hogy - többek között fájdalomcsillapító hatású: a rövid kezelést követően teljesen megszűnnek vagy jelentősen csökkennek kínjaink már az első alkalom után, s mindez - a gyógyszerektől eltérően - mellékhatások és káros méreganyagok nélkül történik.

Ne jegeljük a témát, a II. részben folytatása következik :)